Goud voor elkaar: doe je mee?

Elkaar aandacht geven is goud waard. En dat voelt goed! Met een klein gebaar, kun je een groot verschil voor iemand maken. Dat kan bijvoorbeeld door een kopje koffie te drinken met de buurvrouw die alleen is. Of door een keer boodschappen te doen voor iemand die net is geopereerd. Of een praatje maken met een kind dat net in de gemeente is komen wonen. Dit maakt de band tussen inwoners sterker.

In maart 2024 is de campagne ‘Goud voor elkaar’ gestart. Het doel: laten zien hoe waardevol het is om elkaar in de buurt te helpen en steunen. Je kunt als inwoner bijdragen aan preventie en hiermee een beroep op de zorg voorkomen of uitstellen. Deze gedachte ondersteunt GGD Hollands Noorden graag.

Op de campagnesite Samengoudvoorelkaar.nl vind je leuke verhalen van inwoners die elkaar helpen en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Doe je ook mee?

De campagne is een initiatief van de gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo in samenwerking met GGD Hollands Noorden en andere partners: Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Heiloo, MantelZ, MEE & de Wering, Kennemer Wonen, Trefpunt Heiloo, Vrijwilligers Informatie Punt Castricum, Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo, Welzijn Bergen, Welzijn Castricum en Zaffier.