Campagne 'Goud voor elkaar': aandacht voor je omgeving

De campagne ‘Goud voor elkaar’ is vanaf 12 maart van start in de gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo. De gemeenten en betrokken organisaties – onder meer GGD Hollands Noorden – willen laten zien hoe waardevol het is om elkaar in de buurt te helpen en steunen.

Dat kan bijvoorbeeld door een kopje koffie te drinken met de buurvrouw die alleen is. Of door een keer boodschappen te doen voor iemand die net is geopereerd. Door een potje voetbal te spelen met je buurjongens. Of een luisterend oor bieden aan je alleenstaande buurvrouw die haar handen vol heeft aan haar kinderen, werk en huishouden. Of help je buren op leeftijd met het lenteklaar maken van de tuin, doe een klein klusje in huis. of maak een wandelingetje in het park of de buurt. Elkaar aandacht geven is goud waard en versterkt de band tussen inwoners.

Meer informatie over ‘Goud voor elkaar’

Op Samengoudvoorelkaar.nl vind je tips en verhalen van inwoners die elkaar helpen. Er is ook informatie voor inwoners uit de betreffende gemeenten, die graag meer willen doen als vrijwilliger.

Samenwerkende partners ‘Goud voor elkaar’

Naast GGD Hollands Noorden werken de volgende partners ook mee: Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Heiloo, MantelZ, MEE & de Wering, Kennemer Wonen, Trefpunt Heiloo, Vrijwilligers Informatie Punt Castricum, Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo, Welzijn Bergen, Welzijn Castricum en Zaffier.