Infectiepreventieweek: aandacht voor de nieuwe hygiëne

Van maandag 22 mei t/m vrijdag 26 mei 2023 vindt de Infectiepreventieweek plaats. De ABR zorgnetwerken (antibiotica-resistentie netwerken) in ons land hebben een gezamenlijk aanbod opgesteld om infectiepreventie extra onder de aandacht te brengen bij professionals, met name in de zorgsector.

De coronapandemie heeft ons geleerd dat goede (hand)hygiëne effectief verspreiding van ziektemakers voorkomt. Zie het programma infectiepreventieweek.nl

Linda Lakeman, adviseur Infectiepreventie bij GGD Hollands Noorden, verdiepte zich in het onderwerp gedragsverandering: “Bij allerlei organisaties, met name in de zorg, hebben we te maken met nieuwe afspraken omtrent hygiëne. Als hier nieuwe afspraken over worden gemaakt, dan kan het nog best lastig zijn om je collega’s hierin mee te nemen. Hoe overtuig je jouw collega’s? Hoe spreek je iemand aan op zijn of haar gedrag? En hoe zorg je dat je een verandering vasthoudt?”

Lees Linda’s bijdrage: Vrijdag – Infectiepreventieweek

Tip: speel het Goed Gebruik handschoenen Spel!

Dit spel is bedoeld om op een leuke manier kennis over het goed gebruik van handschoenen te testen. En met collega’s onderling op een andere manier met ‘Goed Gebruik Handschoenen’ bezig te zijn. Je kunt het spelen op je mobiele telefoon, tablet of computer. Het spel heeft 4 levels. Je speelt het alleen, maar kunt ook een highscore krijgen en die met collega’s vergelijken. Klik om het spel te spelen.

Bekijk ook de webinars over gedragsverandering: Vrijdag – Infectiepreventieweek