Nog geen boosterprik gehad? Haal hem alsnog

Ben je wel gevaccineerd tegen corona maar heb je nog geen boosterprik gehad? Haal die dan alsnog. Vaccinatie voorkomt in veel gevallen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. Dat is belangrijk nu het aantal coronabesmettingen toeneemt.

Volwassenen die zijn ingeënt tegen corona, maar nog geen booster of herhaalprik hebben gehad, ontvangen vanaf vandaag een reminder van het RIVM of GGD GHOR Nederland om de boosterprik alsnog te halen.

Boostervaccinatie = basisbescherming op peil

De boostervaccinatie brengt de basisbescherming tegen corona weer op peil. 60-plussers, volwassenen met het syndroom van Down, bewoners van verpleeghuizen en volwassenen met een ernstige immuunstoornis worden uitgenodigd om de herhaalvaccinatie te halen. Bij deze mensen werkt het immuunsysteem minder goed. Hierdoor neemt de bescherming sneller af.

Vaccinatieafspraak maken

Voor iedereen geldt dat zij de prik waarvoor zij eerder zijn uitgenodigd alsnog kunnen halen. Een afspraak maken kan via 0800 7070 of online op planjeprik.nl. Op prikkenzonderafspraak.nl staan alle locaties waarbij het niet nodig is om vooraf een afspraak te maken. 

Het expertteam COVID-19-vaccinaties van het RIVM beslist deze maand of later in het jaar een nieuwe vaccinatieronde nodig is. Dit is nu nog niet het geval.