Voorlezen aan baby of peuter? De BoekStartcoach helpt

Nellie Ossebaar van GGD Hollands Noorden en Jan Kaldenbach van Bibliotheek Kennemerwaard ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst van het project BoekStartcoach

Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Maar welke boekjes zijn geschikt voor welke leeftijd? En hoe ga je om met meertalig opvoeden? Voor deze en andere vragen over voorlezen aan jonge kinderen zijn er de BoekStartcoaches. Zij zijn regelmatig aanwezig op 7 consultatiebureaus in Alkmaar, Bergen en Dijk en Waard.

De BoekStartcoaches van de bibliotheek informeren ouders van jonge kinderen over taalontwikkeling, lezen en de bibliotheek. Ze geven tips en beantwoorden vragen. Ouders kunnen samen met hun kind bladeren door de verschillende boekjes die er op de consultatiebureaus zijn. Medewerkers van de consultatiebureaus kunnen bij de BoekStartcoach terecht met vragen over taalbevordering en de bibliotheek.

Voorlezen is een warm moment samen. Het geeft een baby informatie over de wereld om zich heen. Het oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen. En het prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden. Ook stimuleert voorlezen de taal- en spraakontwikkeling.

BoekStartcoach


Over Boekstartcoaches

Het project Boekstartcoaches is een samenwerking tussen GGD Hollands Noorden en Bibliotheek Kennemerland. Maandag 24 april tekenden Nellie Ossebaar (Jeugdgezondheidszorg GGD Hollands Noorden) en Jan Kaldenbach (Bibliotheek Kennemerwaard) de samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten en maakt deel uit van een aanpak om laaggeletterdheid te verminderen.