Seksueel geweld: 1 op de 5 mannen krijgt ermee te maken

1 op de 5 jongens of mannen krijgt te maken met een vorm van seksueel geweld. Dit overkwam ook Renald, Marijn Louis, Mike, Jakob en Thomas. Om lotgenoten te helpen vertellen zij hun verhaal.

Door schuldgevoelens, schaamte en verwarring durven mannelijke slachtoffers van seksueel geweld vaak geen hulp te zoeken. Centrum Seksueel Geweld start een campagne om het taboe te doorbreken.

Slechts 1 op de 5 jongens en mannen die te maken krijgen met een nare seksuele ervaring zoekt hulp. 1 op de 3 mannelijke slachtoffers heeft zelfs nooit over het misbruik verteld. Dit heeft vaak te maken met gevoelens van schuld en schaamte, verwarring over eigen lichamelijke reactie of eigen seksuele identiteit. Onder seksueel geweld vallen: seksueel misbruik, aanranding, verkrachting of online seksueel geweld.

Blijf er niet mee rondlopen, praat erover. Probeer iemand te vinden die je vertrouwt. Erover praten lucht op. Er is altijd een luisterend oor.

Renald, voormalig profvoetballer

Centrum Seksueel Geweld

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt. Met een campagne richt het Centrum zich nu speciaal tot mannelijke slachtoffers. “Want we weten dat zij er zijn en willen graag dat deze mannen ook weten dat wij er voor hen zijn.” De campagne duurt tot 15 juli. Achtergrondinformatie over seksueel geweld tegen mannen en andere persoonlijke verhalen zijn te vinden op de website van Centrum Seksueel Geweld.

Hulp

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen. Bel (gratis en anoniem) met 0800-0188. Chatten kan ook.
.