Save the date! Webinars antibiotica voor zorgprofessionals

Steeds meer bacteriën worden resistent voor antibiotica. Als gevolg hiervan worden eenvoudig te genezen ziektes en infecties, zoals blaasontsteking, opeens levensbedreigend. Antibioticaresistentie vormt zo een groot gevaar voor de volksgezondheid. Tijdens de World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) wordt hierbij stilgestaan.

Van 18 t/m 24 november organiseren de 10 Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (ABR) de World Antimicrobial Awareness Week

De WAAW wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd door de WHO, met als doel om kennis en bewustwording over resistentie vergroten. Ook in Nederland doen we hieraan mee. Van 18 t/m 24 november organiseren de 10 Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (ABR) de World Antimicrobial Awareness Week. Het centrale thema: antibioticaresistentie. Regionaal en landelijk organiseren de netwerken allerlei activiteiten rondom dit thema. Deze activiteiten zijn bedoeld voor professionals uit de gehele zorgsector, van artsen tot thuiszorgmedewerkers. Zo dringen we samen de verspreiding van antibioticaresistentie terug.  

Wil je deelnemen aan de World Antimicrobial Awareness Week?

Ben jij zorgprofessional en wil je meedoen? Bekijk de activiteiten voor jouw sector: kijk waar jij interesse in hebt. Binnenkort volgt meer informatie en de mogelijkheid om je gratis aan te melden.

Save the date en noteer 18 t/m 24 november vast in de agenda!  

  • 18 november: Landelijke online quiz en animaties: wat is antibioticaresistentie?
  • 21 november: Webinar over antibiotica-allergie
  • 22 november: Symposium: resistentie tijdens de Covid-19 pandemie
  • 23 november: Webinar met live publiek: ‘Transmurale werkafspraken: waar zitten de knelpunten?’
  • 24 november: Webinar ‘Infectiepreventie in de thuiszorg’ 

Op de hoogte blijven van het programma? Dat kan! Meld je aan voor de nieuwsbrief