Nederland #verspillingsvrij (+ gratis restjes-receptenboekje)

Vandaag gaat de Verspillingsvrije Week van start. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee. Zo maken we samen Nederland #verspillingsvrij.

Wanneer alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel verspillen, besparen we ruim  23 miljoen maaltijden

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee met de Verspillingsvrije Week van 12 tot en met 18 september. Iedereen die eet kan meedoen. Door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat!

Wanneer alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel verspillen…

… besparen we ruim  23 miljoen maaltijden

… scheelt dat ruim  40 miljoen  kg CO2-uitstoot. Er is een bos zo groot als 8.000 voetbalvelden nodig om deze hoeveelheid CO2 uit de lucht te halen.

Bekende Nederlanders zoals Eric Corton en Pierre Wind delen hun restjes-recepten in een gratis receptenboekje.