GGD HN x NW Ziekenhuisgroep x VR NHN

‘Elke prik is er één’: onder dit motto zochten GGD Hollands Noorden en de Noordwest Ziekenhuisgroep opnieuw de samenwerking. Voor eerdere vaccinatierondes richtte de ziekenhuisorganisatie zelf de mogelijkheden in. Voor deze najaarsronde bood GGD Hollands Noorden aan om dinsdag 25 oktober op locatie Alkmaar medewerkers te vaccineren. Dit voorstel werd met beide handen aangegrepen.

Deze samenwerking is een mooie opstap naar méér!

De juiste medewerkers

Bart de Klerk, arbo-adviseur bij Noordwest, is heel content met deze constructie: “We hebben met hulp van de GGD de zaal kunnen inrichten die we normaal gesproken gebruiken voor begeleid trainen en weer in conditie komen. Hier hebben we voldoende ruimte voor alle stappen binnen het vaccinatieproces.” Sandra Voerman, Programmamanager Corona bij GGD Hollands Noorden, voegt toe: “Wij vinden het belangrijk om de samenwerking op te zoeken én wij beschikken over de juiste medewerkers, vooral als het gaat om de administratieve registratie en de nazorg, maar natuurlijk ook prikkers.”

Ruim 500 prikken op 1 dag

Met een totaal van 5 prikkers kregen afgelopen dinsdag ruim 500 medewerkers de herhaalprik. Deze oproep was niet alleen bedoeld voor medewerkers met patiëntencontact, die zich al eerder konden laten vaccineren op de vaste GGD-locaties, maar voor álle medewerkers, zoals diegenen in bijvoorbeeld bedrijfsondersteunende functies.

Belang van de herhaalprik

Ook Veiligheidsregio Noord-Holland Noord was aanwezig, in de persoon van Anke Kortenay, directeur Zorg en Veiligheid: “Een mooi moment om bij onze samenwerkingspartners Noordwest Ziekenhuisgroep en GGD Hollands Noorden de herhaalprik te laten zetten. Een ieder is vrij om zelf te beslissen en ervaart een ander gevoel in de urgentie van vaccineren. Toch grijp ik graag deze gelegenheid aan om het belang van de herhaalprik uit te dragen.”

Gestroomlijnd geheel

Het is een gestroomlijnd geheel, benadrukken zowel Bart de Klerk als Sandra Voerman. De 15 minuten wachten na de prik werd door sommigen aangegrepen om een kleine pauze te nemen, andere collega’s praatten even bij: “Een aantal medewerkers had al een andere afspraak staan, maar besloot spontaan om nu alvast te komen. Anderen zagen een handig moment om ‘op het werk’ snel de prik te halen.” En zelfs aan het gele boekje is gedacht: wie dat wilde, kreeg er een mooie stempel bij.

  • Op donderdag 27 oktober volgt op Noordwest locatie Den Helder een vaccinatieronde voor de medewerkers aldaar
  • De collega’s van GGD Zaanstreek Waterland vaccineerden al eerder de medewerkers van het Dijklander Ziekenhuis op zowel locatie Hoorn als Purmerend