Gezonde School: nieuwe ronde stimuleringsregelingen

Structurele aandacht voor een gezonde leefstijl op jonge leeftijd vergroot de kans op gezondere kinderen én volwassenen. Wil je als school een boost geven aan een gezonde leefstijl? Tot en met 17 april 2023 kunnen scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij Gezonde School.

Gezonde school als groeiplaats

Gezonde School stimuleert samen met onderwijsprofessionals een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten. Gezonde School biedt hiervoor een integrale gezondheidsaanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving, in signalering en in het beleid van de school. Een échte gezonde school, als groeiplaats voor een gezonde en vitale samenleving. Met gezonde leerlingen en studenten die lekker in hun vel zitten, gezonde keuzes maken en opgroeien tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl vanzelfsprekend is.

Veel scholen besteden gelukkig aandacht aan gezondheid. Bijvoorbeeld in de vorm van sportdagen, schoolfruit en themalessen. Maar een vitaal leven vraagt om meer dan een beetje bewegen en af en toe een appel eten. Met de stimuleringsregelingen van Gezonde School veranker je gezondheid in jouw schoolbeleid.

Marsha Kaarsbaan, coördinator Gezonde School bij GGD Hollands Noorden

Gezonde School-thema’s

Met behulp van de Gezonde School-aanpak en een concreet stappenplan kunnen scholen aan de slag. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. Een school maakt zelf de keuze met welk gezondheidsthema ze aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met welbevinden, voeding, mediawijsheid, bewegen en sport of relaties en seksualiteit. Of met roken, alcohol- en drugspreventie. Ook krijgen scholen via Gezonde School net dat extra zetje in de vorm van tijd of geld.

Stimuleringsregeling Gezonde School aanvragen

Tot en met 17 april kunnen scholen een of meer stimuleringsregelingen bij Gezonde School aanvragen. Met de stimuleringsregeling ontvangt een school een geldbedrag en advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor taakuren van een Gezonde Schoolcoördinator, voor de inzet of aanschaf van een activiteit of als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo-opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School. Zo kunnen onderwijsprofessionals zich vooral richten op de leerlingen en studenten.

Er zijn 4 regelingen:

Webinar Gezonde School-stimuleringsregelingen

Donderdag 30 maart van 15.30 tot 16.30 uur is er een online voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregelingen van Gezonde School. Alle regelingen komen hier in vogelvlucht voorbij. Het webinar kan je helpen bij het maken van een keuze.

Meer informatie of aanvraag doen

Weet je welke stimuleringsregeling(en) je wilt aanvragen? Via de button hieronder kun je jouw aanvraag indienen. Of vraag vrijblijvend meer informatie aan over Gezonde School.