Dag van de geboorte: ben jij voorbereid?

Elk jaar op 9 september (9/9) is de ‘Nationale Dag van de Geboorte’. Op deze dag wordt gevierd dat de meeste kinderen gezond ter wereld komen. Maar we weten ook dat dit niet vanzelfsprekend is voor kind én moeder.

De eerste 1.000 dagen van een kind, voor, tijdens en na de geboorte, zijn heel belangrijk voor een goede start

9 als symbool

De 9e in de 9e maand staat symbool voor de tijd dat baby’s in de buik (behoren te) zitten. Want bij een voldragen zwangerschap hebben de baby’s de best mogelijke start in hun leven. En we weten: de eerste 1.000 dagen van een kind, voor, tijdens en na de geboorte, zijn heel belangrijk voor een goede start.

Jeugdgezondheidszorg voor jou

Wist je dat de Jeugdgezondheidszorg van GGD Hollands Noorden er al voor jou is tijdens de zwangerschap? En natuurlijk ook na de geboorte. We heten je van harte welkom bij bijvoorbeeld onze consultatiebureaus en beantwoorden graag al jouw vragen over de verzorging en de groei van jouw baby. En natuurlijk hebben we ook cursussen, die informatief en laagdrempelig zijn.

Cursusaanbod rondom bevallen en geboorte

Als je tijdens je zwangerschap gezond blijft, dan kun je de bevalling beter aan en herstel je sneller. Wat kun je doen om zo fit mogelijk aan de bevalling te beginnen?

  • Volg de cursus Zwanger, gezond en fit van het GGD Cursusbureau. Alle onderwerpen rond gezond eten, beweging en ontspanning komen aan bod
  • Ook is het goed om je alvast voor te bereiden op het geven van borstvoeding, als je dit wilt geven. GGD Hollands Noorden organiseert informatieavonden over de bevalling en over borstvoeding