Week van de Teek: voorlichting bij De Hoep

Op 17 april start ‘De Week van de Teek’. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten. Aandacht die helaas hard nodig is; ongeveer 1 miljoen mensen per jaar krijgen een tekenbeet. Teken kunnen ziektes overbrengen, zoals de ziekte van Lyme. Het is belangrijk dat je weet hoe je tekenbeten kunt voorkomen en wat je doet als je toch bent gebeten.

Op zondag 16 april, tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde Hoeptuin bij Bezoekerscentrum De Hoep , zijn medewerkers van GGD Hollands Noorden aanwezig om voorlichting te geven over teken en tekenbeten

Check jezelf!

Door je huid te bedekken met kleding of door je in te smeren met DEET kun je beschermd worden tegen tekenbeten. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen te controleren op teken als je in de natuur bent geweest. Teken hebben een voorkeur voor liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, randen van het ondergoed, achter de oren en rond de haargrens in de nek. Controleer deze plekken dus extra goed. Als je toch bent gebeten bent, moet de teek zo snel mogelijk worden verwijderd.

Voorlichting in bezoekerscentrum De Hoep

Op zondag 16 april, tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde Hoeptuin bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum, zijn medewerkers van GGD Hollands Noorden aanwezig om voorlichting te geven over teken en tekenbeten.