Reizigersspreekuur: plan je afspraak op tijd

De vakantieperiode komt in zicht! Veel mensen hebben al vakantieplannen. Het is belangrijk om te weten welke gezondheidsrisico’s er op je reisbestemming zijn en welke extra vaccinaties je nodig hebt. GGD Hollands Noorden heeft een speciaal spreekuur voor reizigers.

Plan je afspraak in via GGD Reisvaccinaties of bel 088-01 00 530

Gezondheidsadviezen

Vooral voor (sub)tropische landen en landen in Oost-Europa zijn er speciale gezondheidsadviezen, bijvoorbeeld over (voedsel)hygiëne, maar ook over ziektes die je kunt krijgen. Malaria is natuurlijk een bekend voorbeeld. Maar er zijn nog veel meer ziektes die je liever niet op je vakantiebestemming wilt oplopen.

Bereid je goed voor

GGD Hollands Noorden kan helpen om goed voorbereid op reis te gaan. En natuurlijk om gezond terug te komen. Wij informeren je graag tijdens ons reizigersspreekuur. Je kunt dan ook meteen terecht voor vaccinatie(s). Maar: wacht niet te lang met het maken van een afspraak.

Maak op tijd je afspraak

Ga je op vakantie naar een bestemming in Oost-Europa, of buiten Europa? Maak dan op tijd (6-8 weken van tevoren) je afspraak. Plan je afspraak in via GGD Reisvaccinaties of bel 088-01 00 530. Op GGD Reisvaccinaties vind je veel adviezen en gezondheidstips voor je reis(bestemming).