Reizigers: maak je afspraak op tijd

Vakantieplannen? Na 2 jaar waarin reizen bijna niet mogelijk was door de wereldwijde pandemie, is het weer druk op de spreekuren voor reizigers in Alkmaar, Schagen, Hoorn en Den Helder. De medewerkers stropen de mouwen op en verwelkomen reizigers voor een advies op maat over gezondheidsrisico’s en vaccinaties. Maak op tijd jouw afspraak!

Vooral voor (sub)tropische landen en landen in Oost-Europa zijn er speciale gezondheidsadviezen

Reis je naar het buitenland? Het is belangrijk om te weten welke gezondheidsrisico’s er op de plaats van bestemming zijn en welke extra vaccinaties je nodig hebt. GGD Hollands Noorden heeft speciale spreekuren voor reizigers. Verpleegkundige Reizigersadvisering Rian Kruizenga vertelt: “Vooral voor (sub)tropische landen en landen in Oost-Europa zijn er speciale gezondheidsadviezen. Bijvoorbeeld over (voedsel)hygiëne, maar ook over ziektes die je kunt krijgen. Malaria is natuurlijk een bekend voorbeeld. Maar zo zijn er nog veel meer ziektes die je liever niet op je vakantiebestemming oploopt.” Collega Annika Vlaar vult aan: ‘We kunnen helpen om goed voorbereid op reis te gaan en natuurlijk om gezond terug te komen. Wij informeren je graag tijdens ons reizigersspreekuur. Je kunt meteen terecht voor de vaccinatie(s). Maar wacht niet te lang met het maken van een afspraak!”

Maak op tijd je afspraak

Veel mensen hebben het reizen gemist. Dat merken we bij onze Reizigersspreekuren. Het is druk. Ga je op vakantie naar een bestemming in Oost-Europa of buiten Europa? Maak op tijd een afspraak. Bel 088-0100530 of plan online in.