Jouw gezonde leefomgeving

Hoe maken we onze leefomgeving zo gezond mogelijk? Dat begint bij te noemen wat we hieronder verstaan. Inwoners ervaren hun leefomgeving als gezond als zij er prettig wonen en als gezonde keuzes makkelijk en logisch zijn. Ook is de negatieve invloed op gezondheid zo klein mogelijk.

GGD Hollands Noorden helpt om bij ruimtelijke initiatieven gezondheid een volwaardige plek te geven: check de Basisadviezen Gezonde Leefomgeving

Basisadviezen Gezonde Leefomgeving

GGD Hollands Noorden vindt dat algemene informatie over het creëren van een gezonde leefomgeving openbaar toegankelijk hoort te zijn. Wij zetten de eerste stap met deze Basisadviezen Gezonde Leefomgeving. Zo lees je bijvoorbeeld over de invloed van lichtvervuiling op onze gezondheid, over de luchtkwaliteit in Noord-Holland-Noord en hoe de openbare inrichting zo uitnodigend mogelijk kan worden ingericht om te bewegen. Met verrassende cijfers, heldere grafieken, leuke weetjes over leefbare buurt, milieu, klimaat, leefstijl en mobiliteit.

Gezondheidswinst

Door de leefomgeving gezond in te richten, kan gezondheidswinst worden geboekt. Kleine aanpassingen maken soms al een groot verschil. GGD Hollands Noorden helpt je graag om bij ruimtelijke initiatieven gezondheid een volwaardige plek te geven. Hoe eerder in dit proces van een ruimtelijk initiatief het portaal Gezonde Leefomgeving op onze Gezondheidsatlas wordt geraadpleegd – liefst al aan de tekentafel – hoe makkelijker en beter gezondheid kan worden gewaarborgd. Want hier komen kennis over gezonde leefomgeving, data, informatie en beleidsadviezen samen.

Bekijk de Gezondheidsatlas

De (beleids)adviezen zijn in eerste instantie bedoeld voor gemeenteambtenaren en initiatiefnemers in onze regio. Maar als jij wilt werken aan een gezonde leefomgeving, dan nodigen we je van harte uit om een kijkje te nemen op Basisadviezen Gezonde Leefomgeving.