Is jouw kind geboren tussen 2004 en 2013? Haal voor april de HPV-prik

Heb jij een kind dat geboren is tussen 2004 en 2013? Dan heb je waarschijnlijk een uitnodiging ontvangen om de HPV-vaccinatie te komen halen. Dit kan nog tot en met eind maart.

HPV staat voor humaan papillomavirus. Dit virus kan kanker veroorzaken. De HPV-prik beschermt tegen 6 soorten kanker. De vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Hier vallen ook de prikken die je baby kreeg op het consultatiebureau onder.

Besmetting met HPV vóór zijn

Het HPV-vaccin werkt het best wanneer je nog niet met het virus besmet bent geraakt. Daarom krijgen meisjes en jongens vanaf 2022 al een uitnodiging voor de vaccinatie in het jaar dat ze 10 worden. Dus vóórdat ze seksueel actief worden. De kans is namelijk groot dat ze dan nog niet besmet zijn. De HPV-vaccinatie voor kinderen tot 18 jaar is gratis.

Je kunt op verschillende plekken bij jou in de buurt terecht om het vaccin te halen. Jij kiest de plek en het tijdstip die jou het beste uitkomen.

Heeft jouw kind geen uitnodiging ontvangen of heb je een andere vraag over het maken van een afspraak? Stuur dan een mailtje naar rvp@ggdhn.nl.