Inspiratiemiddag basisscholen regio Alkmaar: Gezond en lekker naar buiten

Groen is gezond! Voor een gezonde ontwikkeling van leerlingen en het welbevinden van leerkrachten is aandacht voor beweging, milieu, natuur en gezonde voeding heel belangrijk. Want dit zorgt voor méér geluk en minder stress. Meld je aan voor de inspiratiemiddag op 8 maart voor alle basisscholen in de regio West-Friesland.

Meld je aan voor deze inspirerende bijeenkomst

Wil je meer weten over koken in de klas, moestuinieren, het creëren van een gezonde schoolomgeving, natuurbeleving op het groene schoolplein, bewegend leren op het plein, boerderijeducatie en de organisatie van een doorlopende leerlijn duurzaamheid?

Kom dan naar de inspiratiemiddag ‘Gezond en lekker naar buiten’ van Jong Leren Eten, GGD Hollands Noorden, NME West-Friesland en JOGG Enkhuizen, Koggenland en Medemblik. Laat je inspireren, ontvang praktische handvatten en bruisende ideeën om aan de slag te gaan met deze belangrijke en vooral leuke thema’s.

Wil jouw school de Ondersteuningsronde Gezonde School en/of de stimuleringsbijdrage Lekker naar Buiten! van JLE aanvragen? Dan is deze bijeenkomst een schot in de roos.

Programma ‘Gezond en lekker naar buiten’

14:30 uur   Inloop

14:45 uur   Plenair welkom

Tijdens de inleiding wordt ingegaan op het belang van het bevorderen van een gezonde leefstijl en welbevinden in het onderwijs. Hoe kan de school structureel en effectief aan de slag met beweging, milieu, natuur en gezonde voeding? Raak geïnspireerd door de voorbeelden op scholen in eigen regio!

15:15 uur   Workshopronde 1

15:55 uur   Pauze en informatiemarkt / hapje & drankje

16:15 uur   Workshopronde 2

16:55 uur   Afsluiting

17:15 uur   Einde