Gratis lespakket ‘Micro-monsters om je heen’ voor basisschool

Het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) ontwikkelde speciaal voor het basisonderwijs samen met een team leerkrachten het gratis lespakket ‘Micro-monsters om je heen’. Er is een lespakket voor groep 5/6 en een variant voor groep 7/8.

Micro-monsters om je heen is ontwikkeld om het gesprek over vaccineren op gang te brengen, zodat kinderen op basis van betrouwbare informatie zelf een mening kunnen vormen. De lessen bestaan uit lees-, reken- en praktijkopdrachten.

Leerlingen ontdekken in 4 tot 5 lessen alles over bacteriën en virussen en de infectieziekten die ze kunnen veroorzaken. Ook leren ze hoe hun afweersysteem werkt en hoe vaccins ons al jaren beschermen tegen infectieziekten.

NIBI

Ervaring met of interesse in Micro-monsters?

Uit onderzoek komt naar voren dat jongeren behoefte hebben aan meer kennis over vaccineren. Wij zijn benieuwd of ‘Micro-monsters om je heen’ hierbij helpt. Maakt jouw school al gebruik van dit lespakket? Dan horen we graag jouw ervaring hiermee. Wil je starten met Micro-monsters om je heen? Laat het ons dan ook weten.