Corona: beeld van de week

Zoals de meeste mensen inmiddels hebben meegekregen uit het nieuws en/of hebben gemerkt in de directe omgeving: het aantal coronabesmettingen stijgt. Dat meldt ook het RIVM. Veel inwoners doen thuis een zelftest en laten deze niet altijd herbevestigen door middel van een PCR-test bij de GGD. Dit hoeft ook niet, maar daardoor zijn er geen exacte cijfers bekend van het aantal besmettingen.

45% van de 60+ inwoners in onze regio heeft de herhaalprik ontvangen

Op basis van het aantal testen en vaccinaties, uitgevoerd door GGD Hollands Noorden over de periode 14 t/m 21 juni, is de volgende informatie beschikbaar.

  • Van de 1.106 testen die zijn afgenomen, bleken er 819 positief (bijna 75%)
  • Afgelopen week zijn er 2.459 vaccinaties gezet. 78% hiervan betreft de herhaalprik voor 60+. In totaal heeft nu 45% van de 60+ inwoners in onze regio de herhaalprik ontvangen

Het advies is om weer bewust te zijn van de basisregels. Dat is voor iedereen belangrijk, dus vaak handen wassen, ventileren, en hoesten en niezen in de ellenboog. Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test. Met deze extra aandacht voor hygiëne kunnen we helpen voorkomen dat de kwetsbaren risico lopen.