Is jouw sportclub al rookvrij?

De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan. Zo heet de nieuwe campagne van NOC*NSF om sportvelden rookvrij te maken. “Want roken en sport gaan simpelweg niet samen.”

Het streven is om in 2025 in het hele land een volledig rookvrije sportomgeving te hebben. Sportbonden doen actief mee en verenigingen kunnen zich officieel laten registreren als ‘rookvrij’ en dat via bordjes laten zien aan hun leden. In de campagne zijn diverse bekende sporters te zien.

Roken en sport gaan simpelweg niet samen

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF

Spotje met sporters

De komende tijd worden op tv spotjes uitgezonden waarin (oud-)sporters zich uitspreken voor een rookvrije sportomgeving. De (oud-)sporters die meedoen aan de campagne, zijn onder anderen Richard Krajicek (tennis), Maarten van der Weijden (zwemmen), Lieke Martens (voetbal), Keet Oldenbeuving (skateboarden), Reganied Franka (softbal) en Annette Gerritsen (schaatsen).

Doel is om iedereen prettig te kunnen laten sporten in een rookvrije omgeving. Dat voorkomt meeroken, en het verkleint de kans dat jongeren gaan roken.

Op sportrookvrij.nl kunnen sportclubs voorbeelden vinden en inspiratie opdoen. Ook kunnen ze hier rookvrij-borden voor hun accommodatie aanvragen.

Wil je meer weten over roken of hulp bij het stoppen? Wij helpen je graag. Op onze website vind je meer informatie.